Routing with mach 3, Z goes deeper in every part

Forum for Discussing Mach3/4 related issues

Routing with mach 3, Z goes deeper in every part

Postby Mazam » Mon Oct 09, 2023 6:24 pm

Hi,
Newbie here.
Been routing with Victor cnc router for 3 years now with no major broblems until now. I noticed, when routing 3mm aluminium that after every holding tab and when changing to new part it cuts deeper and deeper.

I'm using Mach 3 and hicon.

When it goes deep it shows the correct (too deep) depht in mach 3 screen and after stop, when checking, the top of the aluminium plate is right at 0.

The g code seems to be correct and when checked with camotics it works just fine.

Can faulty step motor do this? I would think if the motor in Z axis would be losing steps it would not show the changed depht in mach 3..

What am i missing?

Thanks.
Mazam
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 09, 2023 6:05 pm

Re: Routing with mach 3, Z goes deeper in every part

Postby ger21 » Mon Oct 09, 2023 6:41 pm

Yes, sounds like the Z axis is losing steps.
Gerry
UCCNC 2022 Screenset - http://www.thecncwoodworker.com/2022.html
ger21
 
Posts: 2642
Joined: Sat Sep 03, 2016 2:17 am


Return to Mach3/4 Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron