UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

This Section is for users to discuss hardware

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby moparx12 » Fri Jun 30, 2017 8:11 pm

Removing the resistor fixed the problem.
moparx12
 
Posts: 21
Joined: Mon Jun 26, 2017 5:40 pm

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby moparx12 » Fri Jun 30, 2017 9:28 pm

One more thing! I have 3 home switches/limit switches. They are NPN type NC switches. Can I route these all to one pin on the BOB or do i need to use 3 seperate input pins (same connection to all 3)? With the old controller they were done like the latter.
moparx12
 
Posts: 21
Joined: Mon Jun 26, 2017 5:40 pm

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby cncdrive » Fri Jun 30, 2017 9:32 pm

You can route them all to 1 input.
cncdrive
Site Admin
 
Posts: 2187
Joined: Tue Aug 12, 2014 11:17 pm

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby Robertspark » Fri Jun 30, 2017 11:07 pm

moparx12 wrote: They are NPN type NC switches.

Yes, you can use 1 pin,
But, you will need to wire them in series (serial in the linked image) (if they are in parallel it will not be possible to see if the circuit is broken until all three are open circuit)

[how do you get an NPN "switch"?? ... proximity sensor yes, optical sensor yes, switch [implies mechanical] no]

Image
Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2106, Neuron Lite
UCCNC v1.2105 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 895
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby moparx12 » Sat Jul 01, 2017 2:44 am

Im not sure how they are wired but i know they are all 3 NC switches and that when one trips it trips all 3 according to the diagnostics screen (all 3 tied to 1 input). Seems to work ok!
moparx12
 
Posts: 21
Joined: Mon Jun 26, 2017 5:40 pm

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby Robertspark » Sat Jul 01, 2017 5:40 am

Can you post a photo of one of them just to check.
Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2106, Neuron Lite
UCCNC v1.2105 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 895
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby moparx12 » Sun Jul 02, 2017 5:23 pm

You wont be able to tell by a photo because the 3 wires that go to each switch are part of a single cable. This is a Chinese machine and I dont know where in the harness they made the splices. I can tell you the switch model numbers though. Omron TL-Q5MC1-Z.
moparx12
 
Posts: 21
Joined: Mon Jun 26, 2017 5:40 pm

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby Robertspark » Sun Jul 02, 2017 5:30 pm

Inductive proximity sensor (not switch)

http://uk.farnell.com/omron-industrial- ... dp/1386883
Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2106, Neuron Lite
UCCNC v1.2105 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 895
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby Robertspark » Sun Jul 02, 2017 5:34 pm

Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2106, Neuron Lite
UCCNC v1.2105 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 895
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Re: UC300ETH-5LPT + C10S VFD PWM Control

Postby Nicko » Sat Jul 07, 2018 12:07 am

I cut an old usb cable and used red and black to supply the 5 volt to my Bob, then hooked up the UC 300 eth to the supply also. My comp has 2 amp output on powered usb. This works to switch the relay, then there is a 12 volt input on the Bob I supply from the vfd, which powers a 0 to 10 volt output controlled by pin1 pwm. It's very close to spindle speed commanded but not exact. A few rpm off. Not really a problem for me. Love the uc300 though really smooth controller, just like the uc100. Hope this helps.
Nicko
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 06, 2018 11:25 pm

Previous

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests